Mit kell figyelembe venni az esőernyő kiválasztásakor?

A megbízható esernyő fontosságát nem lehet alábecsülni. Neked is eleged van azokból az esőernyőkből, amik egyszerűen nem hajlandók együttműködni, amikor menedékre lenne szükséged? Abszolút osztjuk a véleményed, egy normális, jóravaló esernyő működtetése gyerekjáték, és igenis gombnyomásra nyílik és csukódik. Emellett rendeltetésének megfelelően kellemesen szárazon tartja a használóját, ellenáll az erős, viharos szélnek, és egy kompakt darab könnyen elfér a poggyászunkban is. Amikor kint zuhog, minden másodperc számít, és egy nehezen nyitható esernyővel való babrálás komoly akadályt jelenthet. Szerencsére egy automatikus nyitási és zárási funkció jelentősen megkönnyítheti az esernyő használatát. Számos tényezőt figyelembe kell venni, amikor megpróbáljuk kiválasztani a személyes igényeinknek leginkább megfelelő esernyőt. Az első dolog a működési metódus, a második összetevő, amit át kell gondolnod, hogy milyen gyakran fogod használni. Itt mérlegeld azt is, hogy milyen klímában élsz, mert ez nagyban meghatározza, hogy mennyire kell tartósnak lennie. Meg kell fontolnod a saját igényeidnek megfelelő keret és funkcionalitás jellemzőket, és nem árt, ha kiválasztod a számodra optimális formát is. Végül fontos a hordozhatósági kérdés is, amire egyértelműen az összecsukhatósági funkció az ideális válasz.

Milyen típusú esernyők vannak a piacon?

Fontos megérteni, hogy nem minden esernyő egyforma. Mindegyik egy adott funkciót szem előtt tartva készült, és minden bizonnyal létezik egy esőernyő, amely pontosan a keresett funkciót szolgálja. Az első és legfontosabb, hogy a klasszikus esernyő, más néven összecsukható esernyő általában a legjobb alternatíva. Ez az esernyő kompaktra készült, és elég könnyű ahhoz, hogy táskában vagy kabátzsebben hordhasd. Némelyikük hajlított fogantyúval, míg mások automatikus nyitási mechanizmussal rendelkeznek. Az esernyő gyerekeknek tervezett típusai általában biztonságosabbak, mint a hagyományos esernyők, sok esetben automata funkcióval is rendelkeznek, hiszen fennáll annak a veszélye, hogy becsíphetik ujjaikat, vagy más módon sérülést okozhatnak. Ezenkívül vannak kifejezetten hölgyek számára tervezett, méretben kisebb női esernyő típusok és urak részére, akár páros védelmi megoldást garantáló, robusztusabb kalibert képviselő férfi esernyő változatok is. A vihar esernyők erős és megerősített anyagból készülnek. Ezenkívül jellemzően kétrétegűek, hogy megakadályozzák az esernyő kicsavarodását egy esetleges égiháború esetén.

Milyen anyagból készülnek a legjobb esernyők?

Egy esernyő kupolája nyolc panelrészből áll, ez az a rész, amely szárazon tart, vagy véd a naptól. Általában pongee-ből készül, ez egy kiváló minőségű poliészter, amelynek alsó része akril bevonattal, a teteje pedig védőréteggel van kezelve. A pongee ellenáll a heves esőzésnek, gyorsan szárad, könnyen összecsukható és számos színben kapható. Minden panel egyedileg van vágva, nyomtatva és a bordához varrva, nyomtathatók és gyakorlatilag bármilyen mintával díszíthetők. A korábban nádból vagy bálnacsontból készült esernyőnyél üvegszálból, fából, acélból vagy alumíniumból készül – minden anyagtípusnak megvannak a maga előnyei.

Esernyők – gyakran ismételt kérdések

Milyen esernyő a legoptimálisabb nagy esőre?

Ha olyan esernyőt keresel, amely minden elemtől megvéd, a tökéletes kialakítás a számodra a buborék esernyő. Ezek az esernyők erős viharokra is alkalmasak, kifejezetten úgy készültek, hogy ellenálljanak a legnagyobb felhőszakadásoknak is.

Hova dobjuk le az esernyőt?

A legtöbb helyen megvannak az erre kijelölt tárolók. A lényeg annyi, hogy ha vizes az esernyő, ne csöpögtessünk vele össze mindent.