Ingyenes visszaküldés 100 napon belül
részletek megtekintése
Ingyenes kiszállítás 14 900 Ft felett, előre fizetés esetén*
részletek megtekintése
Rendezés eszerint
Szín
Ár
Márka
Multipack
Termék típusa
Ruházat anyaga
Sportcipők
Termékek: 2 222

Unisex cipő – könnyedség és kényelem

A divat egy olyan terület, ahol a sztereotípiákat folyamatosan megtörik, átlépik a határokat és új irányokat határoznak meg. Régen világosan megosztották, hogy mi nő és mi férfi. A kifutók, amelyeken a modellek végigsétáltak, tele voltak részrehajlóan kizárólag a női nemhez köthető ruhákkal, azaz szoknyákkal, magassarkúkkal és a nőiesség egyéb egyoldalú attribútumaival. A göncök főleg világos árnyalatokban és rózsaszínben pompáztak, amely – szintén sztereotip módon – ugyancsak a nőkhöz kötődik. A modellek hosszú hajúak voltak, és általában a szépséget mutatták be. Ezzel szemben a férfi kifutók valóban férfias stilizációkat reprezentáltak, öltönyök, ingek, öltönycipők vagy jazz cipők felvonultatásával, a sötét színeket és a kéket előtérbe tolva – óriási kontraszt érzetet keltve a női szekció után. A változás a 20. század elején, egészen pontosan 1915-ben ment végbe azzal, hogy a divatvilágban megjelent egy tervező, aki hamarosan ikonná vált, ő volt Coco Chanel. A francia nő először törte meg a női sztereotípiát azzal, hogy egyszerű és sportos ruhákat vezetett be kollekciójába, a ruhákat pedig megfosztotta a dekorációtól és jelentősen lerövidítette. A Coco Chanel ruhák már nem jelenítik meg olyan nyilvánvaló módon a nőiesség jellemzőit, így nagyobb kényelmet és szabadságot biztosítanak viselőiknek, csakúgy, mint az unisex cipők. Amennyiben te is nagyobb szabadság élményre vágysz, csekkold az Ecipo.hu unisex cipő kínálatát.

Unisex cipő – kötelező utcai viselet

És hogyan néz ki az unisex divat a kifutókon kívül? Ez megnyilvánul például abban, hogy a nők és a férfiak ugyanazokat a ruhákat viselik, például bő pólót, fekete nadrágot és ugyanazt az unisex sportcipő kalibert, például egy Converset, amely a legjobb példa az unisex cipőmárkára. A klasszikus és az összes Chuck Taylor modellhez társuló modell női és férfi stilizációkban egyaránt látható. A mindkét nem képviselői által kedvelt modellek közé tartozik még az elmúlt szezonban nagy népszerűségnek örvendő Adidas unisex cipő, az All Star modell, vagy a visszatérő Adidas Gazelle. Jellegzetes, a nemek közötti felosztást gyűlölő lábbeli modellek a Vans Authentic vagy a Vans Classic Slip-On, illetve az elmúlt szezonokban a Vans Old Skool is. Egy másik példa a Reebok Classic Leather modellje, általában fekete vagy fehér színben. Az azonos lábbelit viselni vágyó párok által kedvelt Nike unisex cipő modell a Nike Air Force 1. Különösen fehérben. Egy másik példa a Nike Cortez modell, amely a Forrest Gump premierje után nyerte el népszerűségét, és most ismét meghódítja a városi divat szerelmeseinek szívét.

Unisex sportcipő – kocogáshoz, sétához és randevúzáshoz

Sok pár szeret hasonló vagy azonos dolgokba öltözni – pulóverekbe, pólókba, egymáshoz passzoló göncökbe vagy egymáshoz passzoló stilizációkba. Az unisex sportcipő modelleknél lehetőség van a kedveseddel megegyező lábbeli viselésére is. A páros cipők tökéletes megoldást jelentenek minden szerelmes számára, a nagy méretválaszték pedig minden bizonnyal lehetővé teszi, hogy mindketten megtaláljátok a megfelelő cipőt magatoknak. Az Ecipo.hu támogatja a szerelmeteket.

Unisex – gyakran ismételt kérdések

Unisex cipő – mit jelent?

Az „unisex” kifejezés olyan termékeket jelöl, amelyeket nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlanak, ezért nem tesznek különbséget a nemek között. Maga a szó két szó összetétele – uni = united (jelentése: univerzális) és sex = gender (jelentése: nem). Az ilyen típusú lábbelit tehát, a nők és a férfiak egyaránt hordhatják.

Mikor a legjobb választás az unisex cipő?

Ha szeretnéd elmosni a férfiség és nőiség közötti határokat, és szeretnétek ikercipőben pompázni a tökéletes páros stilizáció megalkotásához.