Ingyenes visszaküldés 30 napon belül
részletek megtekintése
Ingyenes kiszállítás 14 900 Ft felett, előre fizetés esetén*
részletek megtekintése
Rendezés eszerint
Ár
Méret
Termék cimkéje
Márka
Szín
Termékek: 73
Verziószám megjelenítése

Gyermek teniszcipők – a cél a mozgékonyság, a manőverezés és a dinamika

A gyermek teniszcipők nem tekinthetőek egyszerű lábbeliknek, ennél ugyanis jóval többet kínálnak. Közbenjárásukkal a stabilitás, a mozgékonyság, a megfelelő koordináció és a fókuszáltság borítékolható. Hogy minderre miként képes egyetlen pár cipő? Úgy, hogy a gyártók óriási hangsúlyt fektetnek a specifikációk kidolgozására. Márpedig a tenisz világában a gyors reagálás pont ugyanannyira az eredményesség része, mint a precíz, pontos célzás. Vagyis a csúszásmentes talp, egyúttal a kifogástalan tapadás nem szenvedhetnek csorbát, mindez csak a minimum, már ami az elvárható pozitívumokat illeti. A játék hevében különösen fontos a biztonságos körülmények, feltételek megteremtése. A gyermeki lelkesedés amúgy is hajlamos szélsőségekbe átcsapni, ám ha ehhez még olyan, nem ideális tulajdonságok is társulnak a cipők terén, amik fokozhatják a szertelenséget, akkor hamar megtörténhet a baj. Egy apró félresiklásból hatalmas esés kerekedhet, ami végképp elveheti a játékkedvet, a sérülések kockázatáról nem is szólva. Ám az ördögöt felesleges a falra festeni, főleg, ha akad testre szabható cipőválasztás.

Gyerekcipők teniszezéshez – biztonság a kis lábaknak

A gyerekcipők teniszhez nem hagyományos sportcipők, és igazából még csak edzőcipőknek sem tekinthetők. Sokan úgy gondolják, hogy kezdetben bármilyen csuka megteszi, hiszen az első lépések, ütések és stratégiák megtanulásához nem kell különleges, költséges felszerelés. Viszont ez az elképzelés nem egészen fedi le a valóságot. Ugyan eleinte tényleg nem a meccsekről és a napestig tartó edzésekről szól a fáma, de a biztonságos játékkörnyezet megteremtése az első másodperctől fogva alapvető elvárás. Aminek a hiányában olyan gyerekbetegségek jöhetnek elő, amelyek csökkenthetik a játék iránt érzett érdeklődés mértékét. Például ha a kicsi lábak rosszul érzik magukat a cipőikben, ha az ujjak összenyomódnak, ha a talpak kitámasztása nem optimális, akkor érthető, ha a gyakorlás nem válik vonzó, várva várt programmá.

Gyerekcipők teniszhez – tökéletes tapadás a pályán

A tenisz mellett a gyermek asztalitenisz cipő tapadása is kifogástalan. Na és itt kezdődik minden. A biztonságos, mégis élvezetes játék. A lendületes, ugyanakkor célzott mozgás. A lelkesedés, ami egyúttal motiváltságot is takar. A teniszcipők gyerekeknek szólnak: megjelenésük vonzza a gyermeki tekinteteket. Ugyanakkor egyáltalán nem kispályás mindaz, amit a modellek, specifikációk terén képviselnek. Az tehát nem kérdés, hogy milyen teniszcipő az ideális, ha a lurkók lábainak az egészsége a tét.

Gyermek teniszcipők – gyakran ismételt kérdések

Milyen teniszcipő?

A beltéri tenisz cipő a paletta egyik legkeresettebb tagja. A modell speciális tulajdonságai egy az egyben igazodnak, alkalmazkodnak a beltéri körülményekhez, például a talaj minőségéhez. Stabilitást, kiváló tapadást biztosít, miközben lehetővé teszi a rugalmas, könnyed mozdulatsorok kivitelezését. A pontos méret kiválasztása, a teljes siker érdekében kulcsfontosságú, és valójában a komfort foka is nagyban függ ettől a tényezőtől.

Teniszcipő – milyen legyen a talpa?

Nem véletlen, hogy az asztaliteniszezés is specifikációkkal rendelkező lábbelit feltételez. A talaj állapota komoly problémákat is okozhat, amennyiben a cipő talpkialakítása nem megfelelő. Viszont a kínálatunk tagjai egytől-egyig megbízhatóak, általuk a mozgás örömtelivé, az asztaliteniszezés pedig telitalálatos ütésektől és vetődésektől gazdaggá alakulhat. Szóval nincs más hátra: cipőt elő, teniszre fel!