Ingyenes visszaküldés 100 napon belül
részletek megtekintése
Ingyenes kiszállítás 14 900 Ft felett, előre fizetés esetén*
részletek megtekintése
Rendezés eszerint
Méret
Szín
Ár
Márka 1
Multipack
Termék típusa
Ruházat anyaga
Termékek: 822
Verziószám megjelenítése

Divatos adidas cipők – az olimpiai lábbelitől a városi kötelező cipőkig

Egy olyan világmárkáról van szó, amely az 1920-as évektől fokozatosan hódította meg először a sportolók, majd a divatkedvelők szívét. Kezdetben a márka, amelyet egy testvérpár, Adolf és Rudolf Dassler indított el, azt a célt tűzte ki, hogy minden sportágnak egyedi fejlesztésű cipőt fog gyártani. Az üzlet olyannyira be is jött, hogy nem sokkal később a kisvállalkozásból százfős cég lett. Sikerét jól mutatja, hogy az első típusok jelen voltak már az 1928-as amszterdami olimpián. Viszont egy vita kapcsán a céget Adolf vitte tovább, aki egyébként is fő a fejlesztője volt a lábbeliknek. Az ő nevéből alakult ki az adidas név és általa indult igazán világhódító útjára a brand. A márkának egyébként magyar vonatkozása is van, ugyanis a minőségi, gondos tervezéssel készült, cserélhető stoplis lábbeliket hordták a német focisták az 1954-es labdarúgó-világbajnokságon, amikor győzelmet arattak a mi Aranycsapatunk ellen. Ezzel pedig a márka szó szerint berobbantotta magát a sporttörténelembe. Onnantól nem volt megállás. Az adidas hamar első számú sportmárkává vált, idővel pedig nem csupán a cipők, hanem a ruházat, táskák és más sportkiegészítők terén is meghódította a piacot. Mára már az adidas egyet jelent a minőségi sportruházattal, azzal a sportos stílusossággal, ami egyértelművé tette, hogy részévé váljon a hétköznapi viseletnek is. Az adidas cipő modellek anyaghasználata folyamatosan fejlődik. Szinte minden évben akad olyan adidas szabadalom, amitől még profibb és kényelmesebb cipőket és ruházatot tudnak piacra dobni. Többek közt az adidas sneakerek, az utcai cipők, adidas originals, Boost system kollekciók és lábbelik világszinten egyre népszerűbbek. Minden stíluskedvelő számára kihagyhatatlan az, hogy legalább egy példányt ne szerezzen be magának.

adidas lábbeli – stílus minden napra

Az adidas elismert márka lett. Sportos dizájnja ellenére bizony még az elegáns öltözetekhez is gyakorta felvett darabnak számít. Gondoljunk csak arra, hogy hány híresség vett fel adidas sportcipőt a kifutóra például az öltönyéhez? Jó néhány. Valahogy az adidasnál nem számít, hogy sportos, bátran viselik elegáns megjelenéshez is. Ezért például egy klasszikus adidas sneaker valóban mindenhez jól mutat. Jó, persze azért ez nem jelenti azt, hogy mondjuk az adidas originals női cipők bármelyik verziója mehet nyugodtan az estélyihez, viszont férfiként egy hasonló darab már felvehető akár az öltönyhöz is. Továbbá a rendkívüli kényelmessége és minősége miatt a városi hosszabb sétákra vagy városnéző kirándulásokra, illetve erdei túrákra egyáltalán nem rossz ötlet adidast venni. Például az adidas hálós cipők közül valamelyiket.

adidas cipő – utcai viselet mindenkinek

Az adidas talán már a története miatt is kortalan. Lassan száz éve része az életünknek, és annyiféle módon hordták már, hogy nincs az a korosztály, nem és stílus, akinek ne lenne ajánlható. Egy fekete adidas utcai viseletre tervezett sneaker ma már simán beleillik a szövetkabátos elegáns miliőbe. Jól mutat ruhához vagy hordhatjuk klasszikus módon farmerhoz, na meg szabadidőnadrághoz.

adidas Originals – gyakran ismételt kérdések

Hogyan ellenőrizhető, hogy a cipő eredeti adidas-e?

Minden adidas cipő magas minőségű anyagokból készül és kifogástalan varrással. Továbbá szériaszámot kap. Ha nem egyezik a szériaszám, vagy olcsó hatású rajta bármelyik anyag, tovább a varratok csúnyák, lazák és egyenetlenek, akkor a cipő hamisítvány lehet.

Hogyan tisztítsuk meg a fehér adidas cipőket?

Attól függ, melyik típust választottuk. De mindenképp először puha nedves ronggyal, majd megfelelő tisztítószerrel próbálkozzunk. A mosógéppel óvatosan!