Ingyenes visszaküldés 100 napon belül
részletek megtekintése
Ingyenes kiszállítás 14 900 Ft felett, előre fizetés esetén*
részletek megtekintése
Rendezés eszerint
Szín
Ár
Márka 1
Termék típusa
Sportcipők
Cipőméret
Méret
Termékek: 32
Szűrők kiválasztása (1)

Altra cipők – márkatörténet

A 2009-ben alapított márka izgalmas előtörténettel rendelkezik. Két amerikai iskolás barátságáról szól, akik imádtak futni, és egy családról, akik pedig minden innovatív módon szerettek megoldani. A futásból és az alapító egyik tagjának felfedező habitusából eredően született meg az Altra. Persze, nem csak úgy a semmiből. Annak idején a két srác jobb futócipőt szeretett volna, ezért elkezdték megvizsgálni az akkor használt cipők talpát. A művelethez egy melegszendvicssütőt használtak, amire rárakva a cipőt, annak talpát fel tudták hevíteni. A cipők talpa könnyedén lejött, és vége beleláthattak a lényegi részekbe. Amit láttak, az nem mindig tetszett nekik, ezért a maguk módján nekifogtak kiegyensúlyozni a talp belső szerkezetét. A házi fejlesztés pedig annyira jól sikerült, hogy a technikát később rengetegen átvették. A többit meg már szinte mindenki gondolhatja. A házi bárkacsból idővel szabadalom lett, majd márka, végül megszületett a futás egyik tökéletes társa, az Altra cipő.

Altra női cipő – tökéletes az edzéshez

Az Altra a mainstream sportcipő-kedvelők között talán nem olyan ismert, mint az Adidas vagy a Nike. Azonban a profi futók körében az egyik leginkább keresett és legprofibb cipőket képviseli. Minőségében és csúcstechnológiás fejlesztéseiben abszolút az úttörő innovátorok táborát erősíti. S amíg az említett két márka sok esetben a mainstream divat irányába is elkacsingatott, az Altra megmaradt annak, ami: egy stabil, folyamatosan fejlődő profi sportcipőmárkának. Ettől függetlenül az Altra is gyárt úgynevezett Lifestyle cipőket. Fő profilja azonban mindig is a futás marad. Ezért ha olyan női edzőcipőt keresünk egy lazább kocogáshoz, vagy kemény futóedzésekhez, ami húsz év múlva is futócipő marad, akkor érdemes válogatni az Altra női cipő modellek között. Az Altra női sportcipő esetében is különféle kategóriákba sorolva kaphatunk az igényünknek megfelelő futócipőt. Beltérre, aszfaltos útra, de terepre is találunk csúcskategóriás lábbelit a márkánál.

Altra férfi cipő – tartós, kényelmes és divatos

Az Altra női cipők mellett természetesen az Altra férfi sportcipők ugyanúgy jelen vannak. Ezeket is több kategóriára lehet osztani, attól függően, milyen típusú edzést szeretnénk végezni. Az Altra férfi cipők esetén a hagyományos sportcipő kinézet mellett ráadásul még olyan futócipőt is kaphatunk, amely szinte megszólalásig hasonlít egy sneakerre. Az ilyen modelleket pedig akár egy utcai viselet részeként is beépíthetjük és viselhetjük farmerral, szövetnadrággal, vagyis szinte bármivel. Ezek a modellek többek között az Escallante és a Superior fantázianevet viselik, és valóban stílusos megjelenést adnak annak ellenére, hogy eredetileg futáshoz tervezték őket. Ebből a szempontból pedig kifejezetten ajánlott azon futóknak is, akik nincsenek oda a mindenféle színes modellekért. A két említett Altra modell letisztult eleganciával hozza a csúcsminőséget, hiszen ugyanúgy az Altra által fejlesztett legmodernebb technológiákat tartalmazzák, ahogyan a színes, klasszikus társaik.

Altra cipők – gyakran ismételt kérdések

Altra – mi ez a márka?

Az amerikai cipőmárka az egyik legelismertebb futócipő brandjeinek egyike. Az Altra sportcipő a mainstream körökben kevésbé ismert, viszont a profi futók kedvencévé vált, holott csupán csak 2009-ben hozták létre. Azóta már több Altra üzlet is nyílt világszerte, ami szintén azt mutatja, hogy nagyon felkapottá vált ez a márka rövid idő alatt.

Altra női cipők – hogyan válasszunk megfelelő méretet?

A talphosszunk és a lábfej szélessége a mérvadó. Ezen kívül érdemes úgy mérni, hogy körülbelül másfél centit ráhagyunk a lábméretünkre. Futásnál nagy előny.