Ingyenes visszaküldés 100 napon belül
részletek megtekintése
Ingyenes kiszállítás 14 900 Ft felett, előre fizetés esetén*
részletek megtekintése

Gazelle adidas – klasszikus sportcipő kollekció

A hatvanas években megalkotott Gazelle az adidas egyik legikonikusabb cipője, amely a mai napig az egyik leghíresebb adidas gyártmánynak számít. Ezek a lábbelik ugyanis úttörőnek számítottak, hiszen az adidas Gazelle az első olyan cipő, aminek borítás teljes mértékben velúr bőrből készült. A korábbi cipőket – főleg a sportcipők – ugyanis mind cserzett bőrből készültek minden márkánál, viszont a Gazelle felülírta ezt a szokást. A cipő pedig a mai napig eredeti formatervben készül a rajongók legnagyobb örömére. A lábbeli egyébként nagyon izgalmas kezdeteket tudhat magáénak, amely szintén csak öregbíti a Gazelle hírnevét. Egyrészt a velúr eredetileg kenguru bőr volt, másrészt mind az adidas női Gazelle, mind az adidas férfi Gazelle kizárólag kékben és pirosban készült. Más színekben eleinte nem volt kapható, tehát az hogy ma egészen változatos színválasztékban kaphatóak a gazellák egyáltalán nem volt eleinte így. A velúr anyaga természetesen ma már nem kenguruból készül, és az eredetileg atlétikai cipőnek szánt Gazelle ma már főleg a városi hétköznapokat színesíti.

adidas Gazelle cipő – szépség az egyszerűségben

Az adidas gazellája ma már a klasszikus minimalizmusával hódít igazán. A korábban csak kékben és pirosban kapható cipők ma már különféle más színekben is elérhetőek. Az adidas Gazelle fekete, vagy adidas Gazelle fehér modellek igazán tökéletesen mutatnak még egy félelegáns megjelenéshez is. Fekete verzióban például akár még irodába is felvehetőek ezek a lábbelik. A fekete velúr remekül mutat minden stílusosabb félelegáns öltözékhez, ráadásul maga a márka és maga a forma már egyet jelent a stílussal önmagában is.

adidas Gazelle női, férfi és gyerek – divatos szabás, sok szín közül választhat az Ecipőn

Az adidas ma már mindenféle színben és persze korosztálynak gyártja cipőit. A különféle adidas Gazelle gyerek cipők mellett olyan különleges színű felnőtt modelleket is találunk, amelyeket pár évtizede még egyáltalán nem tudunk volna beszerezni. A letisztult fekete és fehér modellek – ahogyan már említettük – ezek között is a leguniverzálisabbak. Például az adidas Gazelle női fehér cipők remekül mutatnak szoknyához, ruhához is, ahogyan az adidas Gazelle férfi fekete lábbelik esetén pedig akár zakóhoz is felvehetik ezeket a típusokat az urak. Ebből a szempontból pedig egyébként is stílusos szettet kapunk már csak a cipő márkája és persze típusa miatt is. Vagyis adidas Gazelle cipőt hordani nem csak minőségi, hanem stílusossá is vált egyben. Egy ilyen cipő kifejezetten azt sugallja a gazdájáról, hogy az törődik a stílussal és persze a megfelelő kinézettel is. Ráadásul ez a cipő kortalan. Minimalista és mégis klasszikus dizájnjával az idősebb korosztály számára is tökéletes választás lehet, akik remekül be tudják illeszteni a cipőt a saját akár hagyományosabb ruhatárukba is. A cipő kortalan, ráadásul a jellegzetes három csík, ugyanis évtizedek óta azt adidas egy olyan védjegye a cipők oldalán, amelyet nem csak a vintage életérzést keresők kedvelnek, de azok is, akik abszolút kedvelik a modern öltözködést.

Gazelle adidas – gyakran ismételt kérdések

Hogyan tisztítsuk meg az adidas Gazelle-t?

Az adidas Gazelle cipő teljes egészében velúrból készült, ezért először enyhén nedves ronggyal tisztítsuk meg. Száradás után pedig puha kefével bolyhosítsuk fel a velúrt újra.

adidas Gazelle – melyik méretet válasszuk?

A lábunkhoz legjobban passzoló Gazelle az a saját lábméretünket tükrözi. A cipő egyaránt jó széles lábfejhez is, tehát itt nem kell figyelembe venni a lábfej szélességét.