Ingyenes visszaküldés 30 napon belül
részletek megtekintése
Ingyenes kiszállítás 14 900 Ft felett, előre fizetés esetén*
részletek megtekintése

Női trekking cipő - biztonság a hegyi ösvényen

Egy stabil trekkingcipő a hegyi vándorlás biztonságának alapja. Kényelmes, ezért nem töri fel az érzékeny lábat sem. Mindenek előtt stabilitást biztosítanak a lábnak és védik azt a változó légköri viszonyokkal szemben. A trekkingcipő könnyű, de tartós anyagból készül - választhatsz például bőrből készült változatot vagy olyat, amelyet kiváló minőségű műszálból készítettek. Mivel ezeket a cipőket hegyi vándorláshoz tervezték, a kényelmi szintet és a biztonságot emelő technológiát alkalmazzák bennük. Nagyon népszerűek az EVA hab talpú outdoor cipők - könnyűek, rugalmasak és remekül csillapítják az ütéseket. A hegyekben jól vizsgázik a membrános cipő is, amely védi a lábat a nedvességgel szemben, miközben elvezeti a felesleges hőt. Cipővásárláskor fordíts figyelmet a szár magasságára is - nyári túrákhoz remekül megfelelnek az alacsony szárú trekkingcipők, de ősszel vagy télen jobb megoldás lesz a magas szárú.

Női bakancs – nélkülözhetetlen védelem télre

A bakancsok első pillantásra hasonlítanak a trekking cipőkre. Szerkezetük azonban eltér attól, így a rendeltetésük is más. A női bakancsok egyértelműen városi jellegűek, így jól beválnak téli cipőként. Melegek, stabilak és nagyon kényelmesek. Nélkülözhetetlenek tehát téli reggeleken, amikor munkába mész, sétára vagy ha egy téli üdülőhelyen jársz. Jó tapadást biztosítanak még jeges felületen is - ez a vastag talpnak és a strapabíró, jó minőségű műanyagnak köszönhető. Ha az időtálló megoldások híve vagy, válaszd a néhány éve divatos, sárga bakancsot. Nagyon jól mutat a ruhatár legkülönbözőbb darabjaival. Felveheted farmerhez, ruhához, gyapjú pulóverhez vagy sportos pulcsikhoz, hétköznapi kabáthoz vagy tolldzsekihez - minden lehetőség szabad!

Leggyakoribb kérdések

Női trekkingcipő - mire használd?

A trekkingcipő elsősorban hegymászásra való, de nem ez az egyetlen lehetőség kihasználásukra. A trekking nehéz terepen való járást jelent, gyakran kedvezőtlen légköri viszonyok között. A női hegymászócipőket három csoportba lehet besorolni: all terrain - könnyű és viszonylag sík terepre, nordic walkhoz, laza túrákhoz; hiking – kicsit keményebb túrákhoz való cipő, amely könnyű és stabilan tartja az ugróizületet; trekking – magas hegyi túrákhoz kifejlesztett, vastag membrános (pl goretex), magas szárú lábbeli. A női trekkingcipők lényeges eleme a talp, amely felelős az ütések csökkentéséért. A nehezebb, magas terepekre szánt cipők talpa vastag kell, hogy legyen, hogy növelje a tapadóképességet és csökkentse a talaj egyenetlenségéből adódó kényelmetlenséget. Ha alacsonyabb, kevésbé egyenetlen terepen tervezel túrázni, válassz vékonyabb talpú trekkingcipőt.

Női hegymászócipő - hogyan válaszd ki a megfelelő méretet?

Még ha tisztában is vagy cipőméreteddel, ne ragaszkodj görcsösen hozzá, amikor hegymászó cipőt vásárolsz. Hogy a gyaloglás kellemes legyen, a cipőben kell, hogy maradjon egy kis szabad hely, hogy a láb mozoghasson - annál is inkább, mert a hosszú túra alatt meg is dagad a lábfej. A legjobb esetben a női trekkingcipő 1 cm-rel hosszabb, mint a lábfejed. Fontos, hogy a hegymászó cipőt olyan zokniban próbáld fel, amilyenben túrázni fogsz - ez sokkal vastagabb, mint a hétköznap viselt modellek - és lehetőleg este méregess, amikor a láb mérete kicsit nagyobb. Azt se felejtsd el, hogy minél szorosabban kösd meg a cipőfűzőt, hogy a trekking cipőd minél jobban illeszkedjen a lábadhoz.

Magas vagy alacsony szárú női hegyicipőt?

A piacon kaphatók mind magas szárú női hegymászó cipők, mind olyanok, amelyek szabadon hagyják a bokát. Melyiket válaszd? Az egyik kritérium az évszak. Hogy garantált legyen a szellőzés, válassz alacsony szárú női cipőt. A magasabbak ugyan több meleget biztosítanak és jobban védenek a sárral és a hóval szemben. Kezdő túrázók azonban jobb, ha boka fölé érő lábbelit választanak. Az ilyen cipő jól tartja a lábat, védi azt a sérülésekkel szemben és a megfelelő mozdulatok végzésére ösztönöz. A nehezebb túrákhoz egyébként is elengedhetetlen, míg az alacsony szárú női trekking cipők jó szolgálatot tesznek sík terepen. Azt azonban ne felejtsd el, hogy a magas szártól a lábbeli nehezebb is lesz. Az alacsony szárú női hegymászócipők gyorsabb mozgást tesznek lehetővé, és nekik köszönhető, hogy a lábfej nem fárad bennük olyan gyorsan.