Ingyenes visszaküldés 100 napon belül
részletek megtekintése
Ingyenes kiszállítás 14 900 Ft felett, előre fizetés esetén*
részletek megtekintése
Rendezés eszerint
Ár
Méret
Termék cimkéje
Márka
Szín
Bélelt
Rögzítés típusa
Termékek: 1 268

Női túrabakancs – miben a legkényelmesebb a hegyekben túrázni?

A téli zimankóban alapjáraton nem mellékes, hogy milyen típusú lábbeli adja a talpaink alá valót. Ha pedig hegyi túrázásról, terepen zajló kirándulásról van szó, akkor különösen fontos a megfelelő specifikációkkal rendelkező modell kiválasztása. A női túrabakancs tökéletesen alkalmas a nem egyszer komoly fizikai megterhelést jelentő kimozdulások „végigjárásához”. Kitűnő szigetelésének köszönhetően egyrészt kellően melegít, azaz a sík szakaszokon sem fáznak a lábujjak, az izzasztó helyzetekről meg nem is beszélve, másrészt nem engedi be a nedvességet, így sem a hóban taposás, sem az esőben csatangolás nem jelenthet kihívást. A viselete komfortos, ami főleg hosszú távú barangolások idején aranyat érő tulajdonság. Mert hiába minden pozitívum, ha a cipő kényelmetlen, töri az ujjakat, sark, akkor a többi előny valójában érvényre sem juthat. A túrabakancs hosszú távú beruházás, és nem csak a megtett kilométerek értelmében, ezért nem jó ötlet a maximumnál kevesebbel beérni.

Hegyi cipők – kényelmes megoldások egy hétvégi kiruccanáshoz a barátokkal

A hegyi cipők nem kínálnak egyebet annál, mint amire az elnevezésükből is lehet következtetni. Hegyre fel, illetve völgybe le kizárólag kényelmes és biztonságos körülmények között érdemes mászni. A baráti társaság a biztos pont, viszont ahhoz, hogy a talaj ne csússzon ki a lábaink alól, se képletesen, se szó szerint, érdemes a maximumra törekedni, ami a lábbeli vásárlását illeti. A speciális, erősen bordázott, kiváló tapadást garantáló talp az alap, amit aztán vízhatlan, pazar hőszigetelő jellemvonásokkal megáldott felsőrész követ. A belső kialakítás is érdemleges – még jó, hogy a legfőbb irányelv a gyártók szerint a mindenkori kényelem borítékolása. Ha az ujjak szabadon elterülhetnek, ha nem nyomódnak egymáshoz, akkor a hiánytalan komfortérzet megteremtése nem okozhat nehézséget. A cipők hegyi túrákhoz illő változatai nem viccelnek: masszívságot, strammságot és ellenállóságot képviselnek, ellenállhatatlanul.

Női hegyi csizma – sokoldalú kültéri lábbeli

A női hegyi csizma előnyei azonban nem merülnek ki annyiban, hogy biztonságos és kényelmes úttal szolgál. Legalábbis a talpak, lábfejek kényeztetésének szempontjából. Ugyanis a kellem sem maradhat ki a felsorolásból. Éppen ezért akár utcán is simán hordható ez a típus, lévén az általa megtestesített stílusosság a városban is helytállhat. De még hogyan! A női téli túracipő kettő az egyben választás: egyetlen pár lábbeliben egységet alkothat a maradéktalan praktikusság és a szemeket gyönyörködtető esztétikusság.

Női túrabakancs – gyakran ismételt kérdések

Hogyan viseljünk női túrabakancsot?

Semmiképpen se három-négy vastag zokni kíséretében. Ezek a típusok úgy lettek kifejlesztve, hogy önmagukban komfortos, egyúttal meleg környezetet biztosítsanak, tehát a lábak nem igényelnek plusz védelmet még a legnagyobb zimankóban sem. Ráadásul a vaskos zoknik a méretválasztást is jócskán megkavarhatják, lévén akár egy egész mérettel is megnövelhetik a lábakat.

Hogyan kössük meg a túracipőt?

Az interneten bőven találni extra fűzési technikákat, ám a legegyszerűbb jó tanács, hogy kerüljük a hosszan lelógó szálakat, így ugyanis könnyedén rájuk léphetünk, ami akár egy kiadós esés előszobájává is válhat. A szoros, akár többször is megcsomózott masnikötés eléggé stabil ahhoz, hogy a rázósabb útviszonyokat is bírja szétcsúszás nélkül. De van, aki be is tűri a rakoncátlan fűzőket a bakancsok szárába, így megakadályozva az ide-oda himbálózást.