Ingyenes visszaküldés 100 napon belül
részletek megtekintése
Ingyenes kiszállítás 14 900 Ft felett, előre fizetés esetén*
részletek megtekintése

Onitsuka Tiger – sportcipő a legdivatosabb változatban

Az Onitsuka Tiger egy japán márka, amelyet a negyvenes években alapítottak. Egy olyan világhírű kuriózum márkáról van szó, amely globális értelemben a Nike, a Puma és az Adidas közé sorolható mind minőségben mind technológiai fejlettségében. A márka hivatalosan egyébként az Asics Onitsuka Tiger nevet is viseli, tehát így is találkozhatunk vele. Hazánkban mégis kevésbé ismert. Ennek oka pedig egyáltalán nem a minőségi probléma, hanem egyszerűen csak annyi hogy a nem európai vagy amerikai márkák kevésbé maradtak meg a köztudatban, na és persze később is jutottak el hozzánk. A Onitsuka Tiger cipő azonban ugyanúgy királya a sportcipőknek, ahogyan a már említett márkák. A brand leginkább sneakereket készít, amelyek nemcsak jellegzetesen egyedi a márkára jellemző dizájnnal rendelkeznek, de rendkívül kényelmesek is. A Japán márka pontosan azzal a tökéletes precizitással készíti a férfi, a gyerek és a női Onitsuka Tiger cipőket, ahogyan azt elvárnánk.

Onitsuka Tiger sneaker – stílusos és kényelmes mindennapi cipő

Az Onitsuka Tiger sneaker igazi japán életérzést kölcsönöz viselőjének. A márka igen gyakran merít a hagyományos japán művészetből, amelyet cipőin jelenít meg egyedi dizájnban. Ezért nem ritka, hogy olyan modelleket dobnak piacra, ami például a hagyományos japán fekete kerámiára emlékeztet, vagy épp a minimalista letisztultságot jellemzi. A cipők ezen kívül rendkívül kényelmesek, a gyártó meg is jegyzi, hogy Japánban elsősorban városi kényelmi cipőként hordják, amíg Európában főleg a sportcipők közé sorolták. A mákra viszont főleg a kényelmes, és stílusos városi és hétköznapi viselethez tervezi cipőit ma már. Ezek a sneakerek egyediek, jellegzetesek és különlegesek amellett hogy kiváló anyagokból kézzel készítik őket.

Onitsuka Tiger Mexico 66, GSM vagy Corsair? Melyik modellt választanád magadnak?

Az Onitsuka Tiger többféle cipőcsaládot is piacra dobott. Ezek a kollekciók és modellek mind valamilyen jeles esemény, vagy stílus köré rendeződtek. Az Onitsuka Tiger Mexico 66 például az 1968-as Mexikóban rendezett olimpiára készült. Eredetileg atlétikai cipőnek tervezték, viszont annyira jól sikerült, hogy a márka egyik ma is népszerű modelljei között tartják számon és nagyon sokan vásárolják. Persze a mai Onitsuka Tiger Mexico 66 modellt ma már főleg urban cipőnek vásárolják. Hasonlóan nagy karriert futottak be az Onitsuka Tiger GSM és az Onitsuka Tiger Corsair elnevezésű cipők is. Előbbi a Game, Set, Match rövidítését jelenti, és teniszcipőnek tervezték a nyolcvanas években. Különlegessége, hogy a cipőfűző lyukak cikk-cakk formában helyezkednek el a lábbelin, ezzel is megkönnyítve a befűzést. A Corsair a hetvenes években született, ezért a többihez hasonlóan igazi retro életérzés keríthet hatalmába a viselésekor. Eredetileg Corteznek nevezett lábbelit tornacipőnek szánták. Olyan talprendszert terveztek neki, amelyben könnyebbé vált az ugrás. Idővel viszont ez a cipő is rendkívül népszerűvé vált az utcai stílusban, ami miatt ma szintén sláger lábbelinek számít. A cipő felépítését tökéletesítették, a rugalmas talp és a strapabíróság alap ennél a cipőnél is. Felmerül tehát a kérdés, hogy melyiket érdemes ma már választani? Ha hétköznapi viseletre szeretnénk, akkor mindegyik esetben a dizájn legyen a meghatározó, hiszen ma már mindegyik a street fashionhoz mérten is gyártják. Ezért egyaránt kényelmes, és strapabíró mindegyik modell.

Asics Onitsuka Tiger – gyakran ismételt kérdések

Onitsuka Tiger – mi ez a cég?

A Japánban létrehozott minőségi márka már negyvenes évek óta készíti cipőit. A lábbelikben a modern, a retro és a Japán művészet egyaránt fellelhető.

Onitsuka Tiger – hogyan válasszuk ki a méretet?

A saját lábméretünk alapján kell kiválasztani a megfelelő cipőméretet. Ezen kívül más teendő nincs.